hem      feedback      forum       kartor      kontakt

  På denna sida: allmän info » Storfiske » Harpunfiske » Licens »

  Andra ämnen: fiske » segling » jakt » klättring » andra aktiviteter » dykning »


AKTIVITETER - FISKE

Allmän information

Kusten längs Dubrovnik är rik på små och medlstora fiskar. Mest interssant för fiskare är base (crnoguza), Europeisk havsabborre(smudut), common sea bream (pagar), white sea bream (sarag) and gold base (ovrata). När du beställer fisk på restaurang är det ett säkert kort att beställa en av sorterna ovan, de är alla av toppkvalité med sitt vita och mjuka kött.

BaseEuropean Sea BaseCommon Sea BreamGold Base

Storfiske

De djupare delarna bjuder på store utmaningar när det gäller större fiske, med sin Yellow tail Amberjack (orhan), Swordfish (iglun), Bluefin tuna (tuna) och kungen av dem alla, Dentex,(zubatac), som räknas som den finaste av dem alla. Stor fiske eller djuphavsfiske är inte speciellt organiserat i Dubrovnik regionen, och det är mest med privata fiskebåtar som sådana utflykter kan ordnas.
För alla intresserade kan vi arrangera storfiske utflykter eller andra fiskeutflykter.
Kontakta oss för mer information på: info@dubrovnik-online.net

AmberjackSwordfishDentexTuna

Harpunfiske

spearfishingHarpunfiske har djupa rötter och lång tradition i Dubrovnik regionen. Undervattensvärlden erbjuder en riklig variation av olika miljöer och sikten är god på grund av det klara vattnet. Den mest interessanta fångsten för harpunfiskare är all ovanämda arter, tillsammans med brown meagre och, naturligtvis, drottningen av dem alla, grouper.

Fiskmängden har minskat över de senaste åren, därför finns det stränga föreskrifter om hur mycket fisk man får fånga per dag.

 

Brown Meagre              Dusky Grouper

 Licenser & Föreskrifter

starEnligt lag måste man inneha en licens för att få fiska. Ni måste visa ert ID (pass, körkort etc.) vid införskaffandet av en sådan licens. Licenser finns att hämta på turistagenturer, dykklubbar och dykcenter i varje stad längs kusten. Om ni planerar att fiska på er semester är det klokt att ta reda på när dessa ställen är öppna för att kunna hämta en licens.

Liscenser är utfärdade för fritidsfiske, undervattensfiske, trollning, lång linefiske och fångst av Tuna. Hela den Adristiska kusten är öppen för fiske och speciella begränsningar av fiske gäller i Natianal parker som (Mljet, Kornati, Brijuni, Krka ),och för andra specifika områden. När ni erhåller er licens, kommer ni att få en lista på begränsningar och off-limit zoner, antalet tillåten fångst och en lista på tillåtna fiskeredskap. Avgiften beror på licensen är baserad på dag, vecko eller månads period.

Skogs, Lantbruks och Fiske Departementet, administrering av fiske, lokala kontor som förmedlar information och utfärdar licenser:

DUBROVNIK: M. Majorice 4, tel: 020 332-393
PULA: Sv. Teodora 2, tel: 052 591-323
RIJEKA: Demetrova 3, tel: 051 214 877
SENJ: Trg Cilnica 1, tel: O53 882-697
ZADAR: Zrinsko-Frankopanska 38, tel: 023 316 091
ŠIBENIK: Trg P. Šubica 2, tel: 022 244 018
SPLIT:: Prilaz Brae Kaliterna 10, tel: 021 591 366
PLOCE: Trg K. Tomislava 16, tel:020 7679 273

Auktoriserade personer på turist och hamnkontor:
CAVTAT: Kralj Ðuro, Ispostava Lucke kapetanije
VIS ISLAND: Darlic i Darlic, Riva Sv. Mikule 13, Komiza, tel: 021 713-670 Ionios, Vis
KORCULA ISLAND: Atlas, Obala 3, Vela Luka, tel. 020/812-078 MM SUB, Lumbarda, tel: 098 285-011
LASTOVO ISLAND: Rakic Goran, Ispostava Lucke kapetanije, Ubli Jancic Marin, Pasadur, tel: 020 805 009
MAKARSKA: Andrijaševic Ratko, Kralja P. Krešimira IV 86 ZAGREB: Apne Arbanas, Kaptol 14, tel: 01 481 46 02 NAVCOM: Moscenicka 19, tel: 01 369 52 06

Skogs, Lantbruks och Fiske Departementet reglerar och övervakar utförandet av fiske lagarna i Kroatien. Information kan fås av:
Mediterranean ministry of Agriculture and Forestry, Administration of fishing and agriculture, 10000 Zagreb, Ulica grada Vukovara 78, tel: +385 1 6106208, fax. +385 1 6109208, web: www.mps.hr

Viktiga upplysningar:
1. Havspolisen patrullerar havsvattnet runt Dubrovnik regionen regelbundet. Om ni vid inspektion skulle ha en fångst mindre längd än tillåtet, kommer fångsten att konfiskeras och ni blir åtalade med böter som följd

2. Harpunfiske på natten är strängt förbjudet

Date Shell3. Pilgrimsmusslan som lever inne i stenen är fridlyst. Om ni påträffas i fångandet av pilgrimsmusslor kan böter uppgå till 20.000 Kuna. Det är sant att pilgrimmsmusslan är den mest eftertraktade musslan bland älskare av skaldjur, men tillvägagångssättet av fångst förstör havsbotten för år framöver. Det är förbjudet att servera pilgrimsmusslan, men erbjuds ändå på restaurang. Tänk på detta och avböj om ni blir tillfrågade. Med sjunkande efterfrågan finns det en chans att bevara vår magnifika undervattensvärld för framtida generationer


 

 

nästa ämne: aktiviteter - segling


  På denna sida: allmän info » Storfiske » Harpunfiske » Licens »

  Andra ämnen: fiske » segling » jakt » klättring » andra aktiviteter » dykning »

  
    Allmän information
    Historia
    Kultur
    Konst
    Aktiviteter
    Transport
  
    Hotell
    Privat boende 
    Camping
    Vandrarhem
  
    Restauranger
    Cafe & Barer
    Nattklubb & Disco
    Underållning
    Shopping
  
    Resebyrer
    Utflykter & Resor
    Charter
    Rent a car
  
    TURISTBYRÅER
    INSTITUTIONER
    AFFÄRSSIDOR 
    VIKTIGA NUMMER
    NAUTISK INFO
    VÄDER
    HÄLSA
    EKOLOGI & NATUR
    VALUTA
    LEXIKON
    ÖVERSÄTTNINGAR
    BILD GALLERI
    LÄNKAR