hem      feedback      forum       kartor      kontakt
 

  På denna sida: utflykter »

  Andra ämnen: temaresor » äventyrs resor » pilgrimsresor » guidade buss resor »


POPULÄRA UTFLYKTER & ONLINE BOKNING

Den perfekta introduktionen om Dubrovnik och Dubrovnik regionen!

Boka nu och lär känna en av de vackraste platserna i världen - ni kommer att uppleva mer än ni någonsin trodde var möjligt! Ta tillfället att upptäcka och utforska de spännande olikheterna i Dubrovnik och Dubrovnik regionen med sin fantastiska natur och skiftande landskap. Bussutflykterna är idealiska för att upptäcka Dubrovnik och dess omgivningar. Res längs de mest intressanta vägarna med panorama utsikt eller utforska platser till fots. Under utflykten kommer professionella guider att stå till ert förfogande på alla sätt. Ni kan välja mellan halv eller heldagsutflykt till valda platser.

Populära utflykter tar snabbt slut!
Boka nu för att inte bli besviken!


Visar utflykter 1 till 10 av 12     ·  nästa


City Tour

CITY TUR - TILLBAKS TILL STADENS HISTORIA

Transport - BUSS, ungefärligt avstånd - 30 KM

Beskrivning av utflykten
Den här turen börjar med en bussresa längs kusten för en panorama utsikt över stadsmurarna, antika takåsar och pittoreska omgivningar. Ni fortsätter därefter med en promenad i Gamla stan, Dubrovnik som finns med på UNESCOS kulturarvs lista. Den här antika staden, omgiven av fort och skyddsvärn, är en skattkammare av arkitektoniska och kulturella mästerverk, noggrant bevarade i sekler. En trevlig promenad tar er till Rektors palatset och franciskanerklostret med sitt 1300-tal apotek samt andra intressanta platser.
Guide, transfer och inträde inkluderat.

Cilipi

CILIPI - DANS OCH SÅNG I RUSTIK MILJÖ

Transport - BUSS, ungefärligt avstånd - 50 KM

Beskrivning av utflykten (Halvdags utflykt)
Turen tar er genom Župa dubrovacka regionen till byn Cilipi i hjärtat av den bördiga Konavle dalen. Byn Cilipi blev mycket förstörd i det senaste kriget, men har återuppbyggts och bevarat sin charm och starka tradition.
En välkomst drink erbjuds vid ankomsten, och de som önskar kan delta i en mässa i St. Nikolas kyrka. Turen fortsätter därefter med en promenad genom det pittoreska omgivningarna och byn med möjlighet att handla traditionella souvenirer. Efter mässan, blir det ett folkloristiskt uppträdande framför kyrkan.
Guide, drink och inträde inkluderat.

Konavoski Dvori

CILIPI OCH KONAVOSKI DVORI – ANTIKA SEDER OCH FÄRGLADA KOSTYMER

Transport - BUSS, ungefärligt avstånd - 80 KM

Beskrivning av utflykten
Den här utflykten tar er till hjärtat av Konavle dalen, till Cilipi, en by känd för sina noggrant bevarade folkdräkter och berömda broderier. Njut av er vistelse i denna idylliska miljö med en vandring i den pittoreska byn, köp en traditionell souvenir eller delta vid mässan i St. Nikolas kyrka. Efter mässan, blir det ett folkloristiskt uppträdande framför kyrkan. Turen går genom byarna Popovici och Radovcici och för er till Molunat för en fotograferingsstund. Lunchen serveras på den berömda restaurangen Konavoski Dvori, och ni välkomnas med en traditionell inhemsk sherry och torkade fikon. Njut av den romantiska utsikten vid den lilla bäcken omgiven av grönska, utomordentliga viner och det traditionella köket. Ett besök tar er till den inhemska konstnären Mijo Šiša Konavljanin i byn Mihanici som avlutning på denna minnesvärda utflykt.
Guide, välkomstdrink, lunch och inträde inkluderat.
Övrig dryck ej inkluderad.

Trsteno

TRSTENO -BERÖMD RENÄSSANS TRÄDGÅRD

Transport - BUSS, ungefärligt avstånd - 150 KM

Beskrivning av utflykten
Arboretum i Trsteno inbjuder med sina exotiska växter och blommor, som den enorma platanen, palmer och kamferträd. Efter en behaglig promenad genom den botaniska trädgården, går turen vidare mot Ston, som var bland de första städerna att byggas i Europa enligt en fastställd stadsmässig plan. Hundratals besökare fascineras av den 5 km långa stenmuren som skyddar Ston. Andra attraktioner inkluderar det gamla saltverket där salt fortfarande produceras, samt ostron och musselodlingar.
Sightseeing följs av en lättare måltid i en Dalmatinsk källare.
Guide, inträdesavgift, skaldjur och snacks (skaldjur och vin) inkluderat.

Neretva

NERETVA – HISTORISK OCH NATURSKÖN KOMBINATIONSRESA

Transport - BUSS, ungefärligt avstånd – 300 KM

Beskrivning av utflykten (Heldags utflykt)
Neretva- Deltat, kombination av historiskt och naturskönt arv.
Neretvas floddelta är ett stort sumpmarksområde med varierande flora och fauna som är en tillflyktsort för hundratals fågelarter. Färdas i småbåtar-"trupice" genom kanaler och njut av det mångfacetterade deltat. Besök den Ornitologiska samlingen i staden Metkovic, som har bevarat 229 fågelarter för utställning. Besök utgrävningen av det antika Narona (idag en stad på Vid) från det första och andra seklet där fästningar, tempel, och ett torg har täckts av leran från floden under sekler.
Guide, lunch och inträdesavgift inkluderat. Lätta sportkläder rekommenderas.
Pass eller motsvarande dokument obligatoriskt på denna utflykt.

Fish Picnic

FISH PICNIC - BAD, GRILLAD FISK, VIN OCH SÅNG

Transport - BUSS/SKEPP, ungefärligt avstånd - 40 NM/10 KM

Beskrivning av utflykten (Heldags utflykt)
Den här båtturen erbjuder sol, hav och en behaglig stund från det ögonblick ni går ombord. Segla förbi Elafitiöarna innan ni går iland i en avskild vik där ni välkomnas av torkade fikon och inhemsk sherry. Njut av lunchen som består av grillad fisk, inhemsk ost och obegränsat med vin, medan ni underhålls av Dalmatisk musik. Lekar kommer att ordnas så ni får en trevlig eftermiddag.
Guide, lunch, vin och transfer inkluderat.
Lätta sportkläder och badkläder rekommenderas.

Elafiti Islands

TRE ÖARS KRYSSNING - ÖAR MED VACKRA PARKER OCH RIK NATUR

Transport – BUSS, ungefärligt avstånd 300 KM

Beskrivning av utflykten (Heldags utflykt)
Den här kryssningen tar er till Elafitiöarna för att besöka de tre största öarna i denna ögrupp: Kolocep, Šipan och Lopud. Ruinerna av före detta patricierresidens ligger utspridda längs öns grönskande kullar. Ni gör ett kort strandhugg på ön Šipan, följt av en tur till ön Lopud där ni besöker St. Marys kyrka från 1400-talet.
Egen tid på ön Lopud innan hemfärd.
Guide, transfer, drink ombord och inträdesavgift inkluderat.

Mljet

ÖN MLJET - NATIONAL PARK- EN GRÖN OAS AV LUGN

Transport – BUSS/HYDROBÅT, ungefärligt avstånd - 75 NM/10 KM

Beskrivning av utflykten (Full day tour by hydrofoil)
Ön Mljet - National Park
Ön Mljet är en av de vackraste och grönaste öarna i det Adriatiska havet. En del av ön är national park, med sina två huvudattraktioner i form av saltvattensjöarna – Veliko jezero och Malo jezero (stora och lilla sjön). Njut av en båtfärd till den lilla ön i den Stora sjön för att betrakta ett Benediktiniskt kloster från 1100-talet. Ta en härlig promenad runt ön eller simma i den ljuvliga saltvatten sjön.
Transfer, guide, inträdesavgift till National parken och båttur inkluderat.
Sport och badkläder rekommenderas.

Montenegro

MONTENEGRO- GENOM HISTORISKA PLATSER I KOTOR BUKTEN

Transport – BUSS, ungefärligt avstånd 160 KM

Beskrivning av utflykten (Heldags utflykt)
Knappt en timme från Dubrovnik ligger det natursköna Montenegro med fantastiska naturskatter och ett överflöd av historiska platser. Turen tar er till Kotors bukt och längs den kurviga vägen genom städer som Risan och Perast till Kotor. Här blir det tid för fotografering och föreviga en av det vackraste delarna av bukten, och lära sig en del av den fängslande historien som Montenegro erbjuder. Turen går till en stad i bergen som heter Cetinje, tidigare säte för Montenegrinska härskare, idag ett stadsmuseum. Efter sightseeing i Cetinje går turen till kusten med ett kortare stopp ovanför Sveti Stefan och Budva. Vår tillbaka resa till Dubrovnik förkortas av en färjetur över den vackra bukten.
Transfer, guide, och inträdesavgift inkluderat. Pass obligatoriskt.

Mostar

MOSTAR-UNIK MIX AV ORIENT OCH VÄST

Transport – BUSS, ungefärligt avstånd 300 KM

Beskrivning av utflykten (Heldags utflykt)
Det här området har bebotts av olika kulturer och religioner genom sekler, varje av dessa har lämnat sina spår som denna utflykt kommer att visa er. Färden går längs kusten till Neum sedan genom Neretva deltat till Mostar. Under det turkiska väldet, var staden en betydelsefull handelsplats, den här guidade turen kommer att visa er stadens höjdpunkter som den gamla basaren, moskén och ett typiskt turkiskt hus. Hemfärden tar er till Pocitelj- en pittoresk stad med fort och rik orientalisk kultur.
Guide och inträdesavgift inkluderat. Pass obligatoriskt.

Visar utflykter 1 till 10 av 12     ·  nästa

 

 

nästa sida: utflykter - sida 2


  På denna sida: utflykter »

  Andra ämnen: temaresor » äventyrs resor » pilgrimsresor » guidade buss resor »

  
    Allmän information
    Historia
    Kultur
    Konst
    Aktiviteter
    Transport
  
    Hotell
    Privat boende 
    Camping
    Vandrarhem
  
    Restauranger
    Cafe & Barer
    Nattklubb & Disco
    Underållning
    Shopping
  
    Resebyrer
    Utflykter & Resor
    Charter
    Rent a car
  
    TURISTBYRÅER
    INSTITUTIONER
    AFFÄRSSIDOR 
    VIKTIGA NUMMER
    NAUTISK INFO
    VÄDER
    HÄLSA
    EKOLOGI & NATUR
    VALUTA
    LEXIKON
    ÖVERSÄTTNINGAR
    BILD GALLERI
    LÄNKAR