hem      feedback      forum       kartor      kontakt
 

  På denna sida: temaresor »

  Andra ämnen: utflykter » guidade buss resor » pilgrimsresor » äventyrs resor »


TEMARESOR & ONLINE BOKNING

Om ni planerar att besöka UNESCOS lista över världsarv och national parker i Kroatien måste ni se till att boka plats på denna kombinationsresa som inkluderar höjdpunkterna i Kroatiskt kultur och naturarv. Beundra den imponerande arkitekturen och upptäck historien som gör dem berömda. Under resan kommer professionella guider stå till ert förfogande på alla sätt. Allt och mycket mer är till för er att utforska på denna underbara resa.
Eller varför inte följa med på en dalmatisk vinresa? Om ni är intresserade av det lokal köket, är detta ett utmärkt tillfälle att njuta av lokala specialiteter och inhemskt vin! Boka plats idag för en spännande reseupplevelse. Vin älskarens fröjd!

Populära utflykter tar snabbt slut!
Boka nu för att inte bli besviken!


Visar temaresor 1 till 3 av 3


Zagreb

Opatija

Pula

Plitvice

Krka

Split

Dubrovnik

UNESCOS ARV OCH NATIONALPARKER I KROATIEN

Transport - BUSS, Längd: 10 dagar, 9 nätter

Beskrivning av resan

UNESCOS Kulturarv
St. Euphrasius Basilika i Porec, Katedralen i Sibenik, Gamla Stan i Trogir, Diocletianus Palats i Split, Gamla stan i Dubrovnik
UNESCOS Naturarv
Plitvice Sjöarna National Park, Kroatiens National Parker, Brijuni öarna National Park, Krka vattenfall National Park, Ön Mljet National Park

Dag 1 ZAGREB - Ankomst
Ankomst till Zagrebs flygplats, transfer till hotellet och middag samt övernattning.

Dag 2 ZAGREB - OPATIJA
Stadsrundtur på morgonen i Zagreb med de övre stadsdelarna och sina fästningar, St. Marks kyrka, Katedralen, Kroatiska national teatern och Universitetet. På eftermiddagen går resan mot Opatija, en gång i tiden semesterort för de Europeiska kungligheterna såväl som för de kulturella personligheterna som Gustav Mahler, Isadora Duncan och A.P.Tjechov.
Middag och övernattning i Opatija.

Dag 3 OPATIJA - PULA - BRIJUNI ÖARNA
National Parken- POREC
Morgon avfärd till Pula. Sightseeing i Pula som inkluderar ett besök till Arena, en av de bäst bevarade amfiteatrarna i världen. Turen fortsätter till Brijuni öarna, National parken är rik i sitt utbud av subtropisk vegetation och djurliv, med många arkeologiska platser, bestående av 14 öar och småöar av vilken ni besöker Veliki Brijun Ön. Efteråt fortsätter vi till Porec för middag och övernattning.

Dag 4 POREC - PLITVICE SJÖAR National Park
Besök till basilikan Euphrasius (6th C) berömd för sin utsökta mosaik. Avfärd till Plitvices sjöar, den största nationalparken i Kroatien, med 16 sjöar och vattenfall omgiven av tät skog. Ankomst till. Plitvice sent på eftermiddagen. Middag och övernattning.

Dag 5 PLITVICE - PAKLENICA National Park - ZADAR
Morgon utflykt till Plitvice sjöarna National Park. Avfärd till Paklenica National Park, känd för sitt unika landskap som består av stora och lilla Paklenicas floder. Avfärd till Zadar, sightseeing tur i Zadar som inkluderar Roman Forum, St. Elias Kyrka och St. Donatus. Middag och övernattning i Zadar.

Dag 6 ZADAR - KRKA Vattenfallens National Park
ŠIBENIK - TROGIR - SPLIT
Morgonavfärd till Krka Vattenfallens National Park. Beskådande av vattenfallen och en båttur till den lilla ön Visovac för ett besök till Franciskanerklostret. Sedan fortsätter resan till Šibenik, besök på Katedralen St Jacob (1400-tal), ett mästerverk i Gotiskrenässans stil. Resan går vidare till Trogir, en pittoresk medeltida stad som inkluderar ett besök i Katedralen St. Lawrence med sin magnifika portal i Romersk stil. Middag och övernattning i Split.

Dag 7 SPLIT- DUBROVNIK
Morgonstadstur till det Diocletianska Palatset som inkluderar Peristyler, Katedralen St. Duje och Jupiter`s Tempel. Avfärd till Dubrovnik. Middag och övernattning i Dubrovnik.

Dag 8 DUBROVNIK
Dagen börjar med en sightseeing tur i Dubrovnik med besök i Franciskaner- och Dominikanerklostret, Rektorspalatset och Katedralen. På eftermiddagen kommer ni att beskåda de enorma stadsmurarna med sina magnifika torn och fästningar. Middag och övernattning i Dubrovnik.

Dag 9 DUBROVNIK - MLJET ISLAND National Park
Heldagsutflykt till ön Mljet täckt av tät pinjeskog med två saltvattens sjöar förbundna med en smal kanal. I mitten på den stora sjön ligger en liten ö med ett Benediktiniskt kloster. Middag och övernattning i Dubrovnik.

Dag 10 DUBROVNIK - Avfärd
Efter frukost, transfer till Dubrovniks flygplats för hemfärd.

TUREN INKLUDERAR:
- Ankomst och avfärds transfer
- Boende på 3 stjärnigt hotell med halvpension under resans gång
- Sightseeing tur i Zagreb, Pula, Zadar, Split och Dubrovnik
- ATLAS luftkonditionerade bussar under hela resan
- ATLAS Guide

Zagreb

Rijeka

Krk

Rovinj

Porec

Motovun

ISTRIEN OCH KVARNERS KULTURARV

Transport - BUSS, Längd: 8 dagar, 7 nätter

Beskrivning av resan

Autentiska glagolitiska skrifter och medeltida fresker.
Istriens fresker målades under inflytande av Italienska konstnärer på 1400-talet. Freskerna var huvudsakligen beställningsarbete och tjänade som Bibel för obildade.

Dag 1 ZAGREB
Ankomst till Zagrebs flygplats, transfer till hotellet för middag och övernattning.

Dag 2 ZAGREB - RIJEKA
Morgontur i Zagreb inkluderat en trevlig promenad i Zagrebs övre, äldre delar med besök i St. Marks kyrka. Lunch och avfärd mot Rijeka, Kroatiens största hamnstad belägen i hjärtat av bukten Kvarner. Middag och övernattning i Rijeka.

Dag 3 RIJEKA - utflykt till ön KRK
Avfärd till Krk med ett besök i Franciskaner klostret på den lilla ön Kosljun, anmärkningsvärd för sin samling av Glagolitiska skrifter och gamla böcker. Sedan blir det lunch i Vrbnik, en pittoresk, liten stad på en brant kulle. Besök den Glagolitiska utställningen i Rijeka.
Middag och övernattning i Rijeka.

Dag 4 RIJEKA - PAZIN - SV. PETAR U SUMI - ROVINJ - POREC
Avfärd till Pazin för att beskåda de livfullt målade Gotiska freskerna i församlings kyrkan. Lunch i Sveti Petar u Sumi följs av ett besök till det Benediktiniska klostret från 1100-talet, reparerat och omgjort i olika stilar. Sedan går turen till Rovinj, där ni promenerar genom smala gator till kyrkan St. Euphemia.
Middag och övernattning i Porec.

Dag 5 POREC - BERAM - MOTOVUN - POREC
Den här morgonen startar med ett besök i den magnifika Euphrasius basilikan klassificerad enligt UNESCO som ett kulturellt världsarv. Avfärd mot Berum för besök i kyrkan St. Mary i Skriljine, och som innehåller de mest berömda Kroatiska gotiska freskerna, alla verk gjorda av den lokale målaren Vincent av Kastav. Tjugosex kompositioner som visar bibliska teman där den berömda ”Dance Macabre” utmärker sig. Lunch längs vägen. Avfärd till Motovun, en medeltida stad på toppen av en kulle belägen i valnötsskog.
Återfärd till Porec för middag och övernattning.

Dag 6 POREC - GROZNJAN - HUM - OPATIJA
Efter frukost, blir avfärd mot Groznjan, en av de mest pittoreska städerna i Istrien, omgiven av medeltida murar belägen på ett berg ovanför floden Mirna. Resan tar oss vidare till Hum, "den minsta staden i världen" med torn och imponerande medeltida stadsport. Efter lunch, åker ni vidare till Opatija.
Middag och övernattning i Opatija.

Dag 7 OPATIJA - ZAGREB
Ankomst till Zagreb vid lunchtid. Ledig tid på eftermiddagen för promenad och besök på de många gallerierna och museum som finns.

Dag 8 ZAGREB / Avfärd
Efter frukost, transfer till Zagrebs flygplats för er avresa.TUREN INKLUDERAR:

- Ankomst och avfärd transfer
- Boende på 3 stjärnigt hotell
- Helpension under resans gång, börjar med middag på dag 1 och slutar med frukost på dag 8
- Sightseeing tur i Zagreb med lokal guide
- ATLAS luftkonditionerade bussar under hela resan
- ATLAS Guide

Dalmatian wine tour

Brac

Hvar

Korcula

Peljesac peninsula

Konavle

VINRESA I DALMATIEN

Transport - BUSS, Längd: 8 dagar, 7 nätter

Beskrivning av resan

Dag 1 SPLIT
Ankomst till Splits flygplats och transfer till hotellet med middag och övernattning.

Dag 2 SPLIT - BOL på ön Brac
Morgonstadstur till det Diocletianska Palatset, Jupiters Tempel och Katedralen. Färja från Split till Brac. Vid ankomst till Supetar går turen till Bol via Vidova Gora för lunch på en rustik resturang. Vinprovning av det röda vinet Bolski plavac på Bols vingård. Middag och övernattning i Bol.

Dag 3 BOL - Ön Brac - HVAR
Segla till Blaca bukten för att besöka den välkända eremitbostaden inbäddad i en hög, brant klippa. Efter en lunch på Bol avfärd till Jelsa, på ön Hvar. Vi kör genom vindistrikten för att smaka på den inhemska sorten Bogdanusa och Faros. Sightseeing i staden Hvar, inkluderat teatern från 1600-talet, Arsenal, Katedralen och Franciskaner klostret. Middag och övernattning i Hvar.

Dag 4 HVAR
Avfärd till Plancic vintillverkning där man kan välja mellan rödvinerna Darnekusa och Pharion, vitvinerna Bogdanusa, Prc och Slavogost eller rosévinet Opolo. Besök på Plenkovic vinodling i det ekologiskt rena området Hvarska plaza och ni provar efter lunch på de bästa vinerna från Hvar, Zlatan plavac och Zlatan otok. Återfärd till Hvar för middag och övernattning.

Dag 5 HVAR- KORCULA
Ankomst till Korcula för lunch runt lunchtid.
Sightseeing med besök på St. Marks Katedral och palatset Arneri från 1400-talet, avfärd till Lumbarda vinodling för provsmakning av det vita vinet Grk, som troligen började odlas redan på 500-talet av Greker. Middag och övernattning på Korcula.

Dag 6 KORCULA - PELJESAC - DUBROVNIK
Avfärd från Cara och Smokvica regionen, Dalmatiens ledande producent av förstklassiga vita viner som Pošip, Maraština och Rukatac. Efter vinprovning och lunch tar vi färjan till Orebic på Pelješachalvön, den mest välkända Kroatiska regionen för vinodling av de berömda röda vinerna Dingac och Postup. Besök den berömda vintillverkaren Grgic.
Skaldjurs middag i Ston och övernattning i Dubrovnik.

Dag 7 DUBROVNIK - Utflykt till KONAVLE
Efter sightseeing i Gamla stan i Dubrovnik, besöker vi Franciskaner- och Dominikaner klostret samt Rektors palatset, Katedalen och St Blaise kyrka. Avfärd till Konavledalen, berömd för sin arkitektur i sten och handarbete.
Lunch på den lokala restaurangen Konavoski dvori.
Återfärd till Dubrovnik för middag på den exklusiva restaurangen Nautika.

Dag 8 DUBROVNIK- Avfärd
Efter frukost, transfer till Dubrovnik flygplats för hemfärd.

TUREN INKLUDERAR:

- Ankomst och avfärd transfer
– Boende på 3 stjärnigt hotell
– Helpension under resans gång, börjar med middag på dag 1 och slutar med frukost på dag 8
- Sightseeing tur i Split, Hvar, Korcula och Dubrovnik
- ATLAS luftkonditionerade bussar under hela resan
- ATLAS Guide

Visar temaresor 1 till 3 av 3

 

nästa ämne: guidade buss resor


  På denna sida: temaresor »

  Andra ämnen: utflykter » guidade buss resor » pilgrimsresor » äventyrs resor »

  
    Allmän information
    Historia
    Kultur
    Konst
    Aktiviteter
    Transport
  
    Hotell
    Privat boende 
    Camping
    Vandrarhem
  
    Restauranger
    Cafe & Barer
    Nattklubb & Disco
    Underållning
    Shopping
  
    Resebyrer
    Utflykter & Resor
    Charter
    Rent a car
  
    TURISTBYRÅER
    INSTITUTIONER
    AFFÄRSSIDOR 
    VIKTIGA NUMMER
    NAUTISK INFO
    VÄDER
    HÄLSA
    EKOLOGI & NATUR
    VALUTA
    LEXIKON
    ÖVERSÄTTNINGAR
    BILD GALLERI
    LÄNKAR