hem      feedback      forum       kartor      kontakt
 

  På denna sida: pilgrimsresor »

  Andra ämnen: temaresor » äventyrs resor » utflykter » guidade buss resor »


PILGRIMS RESOR & ONLINE BOKNING

Fascineras av Medjugorje och dess vackra omgivningar. Liksom tusen pilgrimer före er, kommer ni inte att lämna denna plats oberörd efter besök i de magiska bergen med sina grottor och den mytomspunna heliga sankta Maria.
Följ med oss till denna heliga plats, känd för uppenbarelsen av "Gospa", den heliga Maria. Boka nu för att ta ett kliv tillbaka i tiden som ni aldrig kommer att glömma! Under resans gång står professionella guider till ert förfogande hela tiden.

Spara semestertid!
Planera och boka nu, inte när ni är på semestermålet!


Visar pligrims resor 1 till 2 av 2


Zagreb

Opatija

Pula

Medjugorje Pilgrimsresa

7 nätters boende i Medjugorje

Beskrivning av resan

Upplev känslan att befinna sig i Medjugorje, dit en av de mest berömda pilgrimsresorna i den Katolska världen går, där den heliga Maria sedan 1981, har förmedlat sitt budskap om fred.

Medjugorje Gruppresa
Ankomst och avfärdstransfer sköts av ATLAS bussar med engelsktalande guide från/till Split eller Dubrovniks flygplats.

 

MEDJUGORJE – En oas av frid

Platsen är St. James församlingskyrka i den lilla byn Medjugorje, som ligger en bit söder om Mostar i Bosnien-Hercegovina. Den 24 juni 1981, fick två tonårsflickor vid namn Ivanka and Mirjana, plötsligt syn på en uppenbarelse högt uppe på en kulle, de visade sig vara "Gospa" (den heliga Maria). Snart fick de sällskap av ytterligare två personer, Vicka and Ivan, och nästa dag av två barn, Marija and Jakov.

Många av byborna som hörde denna historia trodde naturligtvis inte att det var sant. Men, inom loppet av två dagar kom 3,000 människor från andra byar och slöt upp kring barnen på kullen. När så de sex barnen började be såg alla åskådarna fantastiska ljusblixtar som talade om att den heliga jungfru Maria skulle komma. Uppenbarelsen presenterade sig som den heliga jungfru Maria. Hon hävdade att hon hade ett brådskande budskap till mänskligheten att återvända till Gud. Hon sa till barnen: Jag har kommit för att säga världen att Gud existerar. Han gör livet fulländat, och för att kunna njuta av fulländningen och få frid, måste ni återvända till Gud." Från den dagen, har den heliga jungfru Maria uppenbarats sig så gott som dagligen. Hon har givit pilgrimer och besökare tusen budskap - till dem själva, till regionen och till världen.

Under sin uppenbarelse, upplever besökarna att de inte reagerar på ljus eller ljud, inte heller om de blir rörda vid. De upplever att de står utanför tid och rum.
Besökarna deklarerar unisont: ”Vi ser på den heliga Maria som vi ser på alla människor, vi ber och vi pratar med henne.” Jungfru Maria presenterade sig själv som Guds budbärare. Budskapet innehåller inga nya tekniker utan ekon av Gospel och läran om kyrkan. Snart skulle budskapet sträcka sig långt ut i världen på många språk och nå miljoner människor.

Dubrovnik

Medjugorje

Sinj

Marija Bistrica

Tur till Marija Bistrica kloster

Transport - BUSS, Längd: 9 dagar, 8 nätter

Beskrivning av resan

Upplev den unika atomsfären av de heliga platserna som ni besöker från Medugorje till det berömda nationala klostret Marija Bistrica.

DAG 1 DUBROVNIK
Ankomst till Dubrovnik flygplats och transfer till hotellet.

DAG 2 DUBROVNIK - MEDJUGORJE
Morgon sightseeing i Dubrovnik, en stad som finns med på Unescos lista över skyddade världsarv. Efter lunch avfärd till MEÐUGORJE. Ankomst sent på eftermiddagen, i tid för kvällsmässan i församlingskyrkan St. Jakob.

DAG 3 MEDJUGORJE
Sedan den första uppenbarelsen av den heliga jungfru Maria Den 24 juni 1981, har Medugorje blivit ett av de mest berömda och besökta klostren i den katolska världen (över 10 miljoner pilgrimer har besökt Medugorje). Klättra upp på uppenbarelseberget markerad med träkors och bronsreliefer.
Kvälls Gudtjänst.

DAG 4 MEDJUGORJE - SINJ - SOLIN - SPLIT
Morgontur till Sinj, berömd för sin ikon, den heliga damen från Sinj, som tros ha räddat invånarna i Sinj från Turkiska attacker. Därefter fortsätter resan till Split, via Solin där ni besöker kvarlämningarna av det äldsta Kroatiska klostret byggt till den heliga Maria, av den Kroatiska drottningen Jelena på 900-talet.
Middag och övernattning i Split.

DAG 5 SPLIT - TROGIR - ZADAR
Sightseeing av Diocletianus palats, som finns med på UNESCOS lista över kulturella arv, och St. Duimus katedral, St. Duimus är skyddshelgonet i Split. Efter lunch fortsätter vi till Trogir för att besöka katedralen, ett mästerverk i Romersk stil. Middag och övernattning i Zadar

DAG 6 ZADAR - RIJEKA - TRSAT
Stadstur i Zadar som inkluderar Zadars guld och silver museum. Efter lunch går resan mot Rijeka. Kyrkan i Trsat kallades den lilla basilikan av Påven Pius XI 1935. Ni kommer att få se kyrkan och den berömda bilden av den heliga Maria, Franciskaner- klostret samt kapellet. Middag och övernattning i Rijeka.

DAG 7 RIJEKA - ZAGREB - REMETE - MARIJA BISTRICA
Stadsturen tar er i Zagreb som innehåller ett besök i St. Stephens Katedral och St. Marks Kyrka. Lunch och avfärd till Remete för att besöka den heliga Marias kyrka, och det berömda apoteket. Resa till Marija Bistrica för kvällscermoni. Middag och övernattning i Donja Stubica.

DAG 8 MARIJA BISTRICA
När ni ser statyn av den heliga Maria med barnet, följt av många mirakler genom seklerna förstår man varför denna by blivit en av de största och mest besökta Kroatiska kloster. 1924 proklamerade Påve Pius XI denna kyrka till en liten basilika. Ni kommer att be på Korsens väg, markerad med sten och brons skulpturer. Middag och övernattning i Donja Stubica.

DAG 9 ZAGREB Avfärd
Transfer till Zagrebs flygplats för hemresa.

TUREN INKLUDERAR:
- Ankomst och avfärd transfer
- Boende på 3 stjärnigt hotell och privat boende i Medugorje
- Helpension under resans gång (förutom Dag 3 Medugorje och Dag 8 Donja Stubica halvpension)
- Sightseeing tur i Dubrovnik, Split, Zadar och Zagreb (lokal guide och inträde inkluderat)
- ATLAS luftkonditionerade bussar under hela resan
- ATLAS Guide

Visar pligrims resor 1 till 2 av 2

 

 

nästa ämne: äventyrs resor


  På denna sida: pilgrimsresor »

  Andra ämnen: temaresor » äventyrs resor » utflykter » guidade buss resor »

  
    Allmän information
    Historia
    Kultur
    Konst
    Aktiviteter
    Transport
  
    Hotell
    Privat boende 
    Camping
    Vandrarhem
  
    Restauranger
    Cafe & Barer
    Nattklubb & Disco
    Underållning
    Shopping
  
    Resebyrer
    Utflykter & Resor
    Charter
    Rent a car
  
    TURISTBYRÅER
    INSTITUTIONER
    AFFÄRSSIDOR 
    VIKTIGA NUMMER
    NAUTISK INFO
    VÄDER
    HÄLSA
    EKOLOGI & NATUR
    VALUTA
    LEXIKON
    ÖVERSÄTTNINGAR
    BILD GALLERI
    LÄNKAR