hem      feedback      forum       kartor      kontakt

 

  På denna sida: allmän information » Dubrovnik med omgivning »

  Andra ämnen: väder » nautisk info » kartor »


NATURISM


Kroatien och Dubrovnik regionen - Naturist Paradiset

naturism image 1Naturism är den enklaste formen att leva i harmoni med naturen. Den "fria kroppen" kulturen erfodrar att man kontinuerligt vårdar förhållandet mellan det välbalanserade samexistensen i naturen och nudism. Respekten för nudism i naturen gör att man ökar sitt eget ansvar, gentemot andra människor och i slutändan hela sin omgiving och miljö. Kroatien var faktiskt bland de första i Europa som öppnade sina gränser för naturister och naturistcenter så tidigt som 1953.


Känslan av välbefinnande, frihet och åsikterna kopplade till att bättre förstå sin egen kropp kommer ypperligt till sin fulla rätt i det natur som Kroatien erbjuder, belägen i den vackraste miljö, perfekta förhållanden att utveckla alla sinnen, med början i Savudrija och som sträcker sig till den oändligt vackra staden Dubrovnik i söder.


naturism image 2I sökandet efter utmaningar i denna levnadsstil, kräver naturister lite mer utav sin semester än vanliga turister, de förväntar sig en högre nivå av service i dessa naturistcenter. Att leva tillsammans naken i ett resort kräver förståelse inte bara för innför naturistens medlemskap med dess regler utan ochså förståelse för natur och element som sol,vind och vatten påverkar omgivningen. Det bästa sättet att uppleva en semester i dess naturliga form och miljö uppnås ochså genom aktiviteter som sport, sund kost och ett utvecklande av egen kreativitet.

En livsfilosofi som denna erfodrar speciellt anpassade center där det råder totalt lugn, försäkran om absolut hygien och full service standard.
De så kallade ” fria nudist stränderna” är inte registrerade som sådana ännu och för tillfället är dessa platser fria badplatser, som delvis står under kontroll av lokala Turist Organisationer, och nakna solbad på dessa platser tolereras och är sällan förbjudna.

[top]

Dubrovnik med omgivning-Fria stränder för Naturister

Island Lopud, Sunj beach
Dubrovnik ligger placerat i söder på den Adriatiska kustlinjen, och betraktas som huvudstad i Dubrovnik-Neretva länet. Dubrovnik är stolt över sitt varma klimat och över sina 2.600 soltimmar per år. Vegetationen är huvudakligen sub-tropisk tillsammans med olivodlingar, vinfält, nötter och citrusfrukter.
Stränderna för naturister i Dubrovnik-Neretva länet finns närmast öarna och på turistcentres. I Dubrovnikområdet finns de mest välkända naturiststränderna på ön Lokrum utanför Gamla stan i Dubrovnik, stranden Sunj på ön Lopud. Andra stränder finns i närheten av Dubrovnik Palace Hotel, samt på ön Kolocep sydväst om staden Donje Celo som ochså har en naturiststrand.

På ön Korcula nära Vela Luka, på ön Prozid kan finns det ochså möjlighet att solbada naken. Närmare Dubrovnik finns den lilla staden Cavtat belägen och där finns ett välkänt turist och naturist center vid Konave nära Croatia Hotell. I Cavtat hittar man den lilla ön Supetar och i Mlini naturiststranden belägen på Baterina. I Plat kan man utforska naturiststranden som ligger nära Plat Hotell, tillsammans med stranden längs kustsidan i staden Slano bredvid Osmine Hotell.

[top]

nästa ämne - beach guide, kommer snart...


  På denna sida: allmän information » Dubrovnik med omgivning »

  Andra ämnen: väder » nautisk info » kartor »

  
    Allmän information
    Historia
    Kultur
    Konst
    Aktiviteter
    Transport
  
    Hotell
    Privat boende 
    Camping
    Vandrarhem
  
    Restauranger
    Cafe & Barer
    Nattklubb & Disco
    Underållning
    Shopping
  
    Resebyrer
    Utflykter & Resor
    Charter
    Rent a car
  
    TURISTBYRÅER
    INSTITUTIONER
    AFFÄRSSIDOR 
    VIKTIGA NUMMER
    NAUTISK INFO
    VÄDER
    HÄLSA
    EKOLOGI & NATUR
    VALUTA
    LEXIKON
    ÖVERSÄTTNINGAR
    BILD GALLERI
    LÄNKAR