hem      feedback      forum       kartor      kontakt
 

  På denna sida: äventyrs resor »

  Andra ämnen: temaresor » utflykter » pilgrimsresor » guidade buss resor »


DUBROVNIK ÄVENTYRS RESOR

Letar du efter en adrenalinkick och en fartfylld semester? Behöver du spänning? Då har du kommit till rätt ställe!

All den spänning du letar efter finns här. Delta i Avanturist Top 5 - Multisport Adventure och utmana naturen, njut av det vilda djurlivet och ta tillfället i akt att utforska omgivningarna med en mountainbike eller på en hästrygg. Upplev magin på Cetina River för det ultimata rafting äventyret, tillsammans med de natursköna vyerna, som gör denna resa till ett oförglömligt minne och en svårslagen semester upplevelse.

Spara semestertid!
Planera och boka nu, inte när ni är på semestermålet!


Visar äventyrs resor 1 till 1 av 1


Canoe Cafari

Riding

Mountainbiking

Rafting

Fishing

Split

Avanturist Top 5 - Multisport Adventure

5 attraktiva äventyr i en ekologiskt bevarad natur
Längd: 6 dagar, 5 nätter

Beskrivning av resan

Vår partner, en Green Globe Commendation Award Winner 1999, har äran att erbjuda er äventyrsprogram i en ren och naturskön miljö.

 

DAG 1 Ankomst - Söndag
Ankomst på eftermiddagen till Split och transfer till Trilj (ca 40 minuter). Inkvartering sker därefter på St. Michaels Hotell. Tid för uppackning innan samling för drink och middag. Övernattning på hotellet.

DAG 2 Kanot Safari / Ridning
Efter frukost tar en 15-minuters transfer er till Han där kanotsafarin börjar. Varje kanot rymmer 6-10 personer och med på färden i kanoten finns en guide. Åk sedan nedför Cetina River en tur som tar ca 2,5 timmar. Efter en härlig naturskön färd är det dags för återfärd till St. Michaels Hotell.
Efter lunch åker ni så till staden Sinj, som med alla sina minnesmärken beskriver dess turbulenta historia. Resten av dagen är fri för promenad och upptäcktsfärd runt i Trilj. Middag och övernattning på hotellet.

DAG 3 Mountainbiking
Detta 20 km spår följer floden och de gröna sluttningarna i Trilj regionen och snuddar vid de tre ekobyarna där ni tar paus på en av familjefarmarna. Efter frukost, kollar vi cyklarna och går igenom programmet med guiderna. Turen startar kl. 11.00

Etapp 1: Hotell - Grab River Spring. Det här är en 4-5 km lätt cykeltur längs Cetina River. Stanna gärna till för att betrakta den lilla pittoreska byn Grab med sin 600-åriga gamla vattenkvarn, smaka på ett hemgjort bakverk, ost eller dryck hos den lokale kvarnägaren och skulptören.
Etapp 2: Grab River Spring - Bravici Village. En och en halv timmes lätt tur följs av en halvtimmes svårare tur med stopp för förfriskning i byn Bravici .
Etapp 3: Bravici - Klarici - Hotell. Två och en halv timmes lätt tur med ett stopp för förfriskning i ekobyn Caporice. Förutom att ni kommer att får smak på hemgjorda produkter som vin, bröd skinka och ost blir det tillfälle att lära sig att göra honung.
Turen slutar vid hotellet sent på eftermiddagen eller tidig kväll. Middag och övernattning på hotellet.

DAG 4 Kajak och Camping
Efter frukost och genomgång av programmet med guiden, tar bussen er till byn Cikotina Ladja, vid Cetina River. Där börjar kajakturen (man kan sitta 1, 2 eller 3 personer i kajaken) och som tar er genom ett av de vackraste och oupptäckta områdena i Europa. Den härliga naturen längs floden gör denna 4 timmars färd till en spännande och oförglömligt minne. (De som önskar cykla istället för att åka kajak kan göra så och den färden till vår campingplats tar ca 1,5 timme.) Efter ett kort stopp, sätter vi upp tält och ljus innan middag bestående av grillad forell. Övernattning i tälten gör denna tur till ett riktigt äventyr men de som hellre vill övernatta på hotellet kommer att köras dit under kvällen.

DAG 5 Rafting/Flottfärd
Efter frukost snyggar man upp efter sig och går igenom programmet med guiden. Transfer till byn Pensic, som ligger vid Cetina River, där flottfärden startar. Varje flotte rymmer 5-8 personer och denna våghalsiga och utmanande färd slutar med en förfriskning efter 3, 5 timmars äventyr. En kort utflykt till Omis, där Cetina floden mynnar ut i havet, följs av en transfer tillbaka till hotellet för middag och god sömn.

DAG 6 Ridning
Transfer till staden Sinj (10 kilometer) efter frukost. En tur runt i staden med en historia som genom tiderna har turbulenta inslag. Nu besöker ni hippodromen, för att se stallarna och hästarna innan ni rider ut på en 2 timmars utflykt ( de som inte rider kan ta en ridlektion istället.) Återfärd till hotellet på eftermiddagen. Resten av dagen är till för egna aktiviteter. Det finns en möjlighet att göra en kvällstur till kuststäderna Split eller Makarska. Middag och övernattning på hotellet.

DAG 7 Fisketur och Picnic lunch
Transfer till byn Brana, efter frukost där kanotfärden börjar. Varje kanot rymmer 6-10 personer. Fiskeinstruktören kommer att hjälpa och försöka lära deltagarna att fånga en forell. En picnic lunch ordnas och ställs fram åt er. Eftermiddagen är fri men för de som vill prova på ett sista äventyr kan vi erbjuda kanot, fallskärmsglidning, ridning, kajak, mountainbike.
En gala avskeds middag ordnas denna kväll på hotellet.

DAG 8 Trilj - Split/Avfärd
Efter frukost, avfärd mot flygplatsen i Split och hemresa.

 

TUREN INKLUDERAR:
– 7 dagars halvpension (middag, övernattning, frukost) på St. Michaels Hotell i Trilj
- Välkomst drinkar och förfriskningar/ picnic som ingår i programmet
– All transfer enligt programmet samt ankomst och avfärds transfer från/till Splits flygplats
– Hyr av sportutrustning enligt programmet (kanot, mountain bikes, flotte, kajaks, fiske utrustning) liksom hästar.
- Guider/Escort genom hela resan

ICKE INKLUDERAT:

- dricks
- övrig dryck
- bäraravgift för forsling av bagage
- oförutsedda avgifter

Tillägg äventyrsavgifter till ert förfogande:

- paragliding
- ridskola
- flodfiske
- segling
- havsfiske från en oldtimer båt
- kanot

 

Det här programmet passar en grupp på minimum 2 deltagare upp till max 50 st.

 

 

tillbaka till utflykter


  På denna sida: äventyrs resor »

  Andra ämnen: temaresor » utflykter » pilgrimsresor » guidade buss resor »

  
    Allmän information
    Historia
    Kultur
    Konst
    Aktiviteter
    Transport
  
    Hotell
    Privat boende 
    Camping
    Vandrarhem
  
    Restauranger
    Cafe & Barer
    Nattklubb & Disco
    Underållning
    Shopping
  
    Resebyrer
    Utflykter & Resor
    Charter
    Rent a car
  
    TURISTBYRÅER
    INSTITUTIONER
    AFFÄRSSIDOR 
    VIKTIGA NUMMER
    NAUTISK INFO
    VÄDER
    HÄLSA
    EKOLOGI & NATUR
    VALUTA
    LEXIKON
    ÖVERSÄTTNINGAR
    BILD GALLERI
    LÄNKAR